Varför doterra

Varför doTERRA?


När du väljer doTERRA, så väljer du eteriska oljor som försiktigt och noggrant destillerats från växter och tålmodigt har skördats i det perfekta ögonblicket av erfarna odlare från hela världen, för få den bästa sammansättninjen av eterisk olja så att den blir så effektiv som möjligt.


Alla eteriska oljor från doTERRA är också noggrant och grundligt testade med hjälp av strikt CPTG Certified Pure Tested Grade ® kvalitetsprotokoll. Erfarna användare av eterisk olja kommer omedelbart att känna igen den överlägsna kvalité som doTERRAs oljor har. 


Den vanligaste metoden för att extrahera eteriska oljor är en låg-värme ångdestillationsprocess. I denna process cirkulerar trycksatt ånga genom växtmaterialet. De eteriska oljorna separeras och rycks med av ångan. När ångan svalnar separeras vattnet och oljan naturligt och oljan samlas upp. För att säkerställa högsta kvalitet av oljeextraktet med korrekt kemisk sammansättning, måste temperaturen och trycket övervakas noggrant. Om det är för lite värme eller tryck så kommer oljan inte att släppa, om det är för mycket, så kommer oljans sammansättning och potens att påverkas.

 


Ångdestillation


Ångdestillationen är det vanligaste sättet att extrahera aromatiska föreningar (eterisk olja) från en växt. Under ångdestillationen passerar ånga genom växtmaterialet. Kombinationen av överhettad ånga och lätt tryck får den eteriska oljan att släppas från mikroskopiska skyddssäckar. Ångblandningen strömmar genom en kondensor och svalnar, ger den ett lager av olja och ett skikt av vatten. Den eteriska oljan stiger till toppen och är separerad från hydrosolen (blomvatten) och samlas upp.


Några har frågat om skillnaden mellan första destillationer i jämförelse med slutföra destillationer. Temperaturen för ångdestillering är vanligtvis mellan 140-212 grader Fahrenheit. Eftersom olika växter kräver olika tryck, tider och temperaturer, med hjälp av denna destillation metod gör det möjligt att justera temperaturen baserat på typen anläggningen, vilket ger ett mycket effektivt och exakt sätt att få de renaste föreningar.

 


Uttryck


Till skillnad från ångdestillation, uttryck, ibland kallad "kallpressad" inte innebär värme. I denna process, är oljan extraheras från produkten under mekaniskt tryck. doTERRA använder uttryck för att extrahera alla sina citrusoljor, såsom Wild apelsin, citron, lime, bergamott och grapefrukt, från skalet.


Korrekt destillation kräver ersättning för det unika i tryck, temperatur, tid, och skördemetoder, som var och en kan vara så olika som växterna själva. En dålig destillationsprocess kan förändra eller förstöra de nödvändiga aromatiska föreningar som innefattar den eteriska oljan, vilket lämnar ett ämne långt skiljer sig från det avsedda målet och något som inte skulle kunna användas för att stödja hälsa och välbefinnande. Av denna anledning, de bästa destillation hantverkare ägna sina ansträngningar och arbeta för att bara ett fåtal utvalda växter. Detta fokuserad insats utvecklar rätt kunskap och erfarenhet, hjälper säkerställa kongruens mellan oljekemi av anläggningen och dess destillerat formen.