Hur använder man

Hur använder man eteriska oljor?


Eteriska oljor kan användas för både känslomässigt och fysiskt välbefinnande. De kan användas både som ensam olja, men också genom oljeblandningar. De används genom tre metoder, aromatisk, smörja lokalt på kroppen samt invärtes.Aromatisk användning


Vårt luktsinne påverkar många fysiologiska processer inklusive stimulering av hormoner och andra metaboliska processer. Aromaterapi bygger på kroppens respons på specifika dofter. Vissa eteriska oljor kan verka stimulerande medan andra verkar lugnande och rogivande. De känslomässiga fördelarna har visats verka bäst genom att andas in oljorna. Genom att använda en doftspridare med  eteriska så renas även luften. Doftpridare med låg eller ingen värme rekommenderas vid användning av eteriska oljor eftersom de inte ändrar den kemiska strukturen av oljan.Smörja på kroppen


På grund av deras naturliga molekylära sammansättning absorberas eteriska oljor snabbt in i blodet via huden och kan på ett säkert sätt appliceras lokalt med omedelbar verkan. De har återställande och lugnande egenskaper och kan användas effektivt med massage och skönhetsvård. 
Invärtes användning


Eteriska oljor kan även användas som kosttillskott för allmän hälsa och stöd för kroppens självläkande system. Vissa eteriska oljor har kraftfulla antioxidativa egenskaper. De flesta av dōTERRAs eteriska oljor är i allmänhet säkra för invärtes bruk men kontrollera alltid dess användningsområden såsom det anges på flaskans etikett.
Obs! Var noga med att endast använda 100% rena och naturliga eteriska oljor och följ alla etikett-varningar och instruktioner. Eteriska oljor ska inte användas i ögonen, inne i hörselgången, eller i öppna sår. Om rodnad eller irritation uppstår vid hudapplicering blanda då ut med en vegetabilisk olja såsom kokosnötsolja eller olivolja. Rådgör med din läkare innan du använder eteriska oljor om du är gravid eller under läkarvård.