Hur använder man

Hur använder man eteriska oljor?


Eteriska oljor kan användas för både känslomässigt och fysiskt välbefinnande. De kan användas både som ensam olja, men också genom oljeblandningar. De används genom tre metoder, aromatisk, smörja lokalt på kroppen samt invärtes.Aromatisk användning


Vårt luktsinne påverkar många fysiologiska processer inklusive stimulering av hormoner och andra metaboliska processer. Aromaterapi bygger på kroppens respons på specifika dofter. Vissa eteriska oljor kan verka stimulerande medan andra verkar lugnande och rogivande. De känslomässiga fördelarna har visats verka bäst genom att andas in oljorna. Att sprida den eteriska oljan i luften Förena luften från oönskade lukter och en del luftburna patogener (såsom bakterier, parasiter, virus, svampar och gifter). Luftspridare med låg eller ingen värme rekommenderas vid användning av eteriska oljor eftersom de inte ändrar den kemiska strukturen av oljan. Eteriska oljor kan också användas som rengörande tillsatser till tvätt- och ytrengöringsmedel i hemmet.
Smörja på kroppen


På grund av deras naturliga molekylära sammansättning absorberas eteriska oljor snabbt in i blodet via huden och kan på ett säkert sätt appliceras lokalt med omedelbar verkan. De har återställande och lugnande egenskaper och kan användas effektivt med massage och skönhetsvård. De är också naturliga desinfektionsmedel.
Invärtes användning


Eteriska oljor kan även användas som kosttillskott för allmän hälsa och cellförnyelse samt för medicinsk verkan för tillfälliga och kroniska hälsoproblem. Vissa eteriska oljor har kraftfulla antioxidativa egenskaper medan andra motverkar inflammatorisk reaktion i cellerna. De flesta av dōTERRAs eteriska oljor är i allmänhet säkra för invärtes bruk men kontrollera alltid dess användningsområden såsom det anges på flaskans etikett.
Obs! Var noga med att endast använda 100% rena och naturliga eteriska oljor och följ alla etikett-varningar och instruktioner. Eteriska oljor ska inte användas i ögonen, inne i hörselgången, eller i öppna sår. Om rodnad eller irritation uppstår vid hudapplicering blanda då ut med en vegetabilisk olja såsom kokosnötsolja eller olivolja. Rådgör med din läkare innan du använder eteriska oljor om du är gravid eller under läkarvård.


 

DISCLAIMER

Informationen på denna sida är avsedd för en allmän kunskap och är inte en ersättning för medicinsk rådgivning eller en behandling för specifika sjukdomstillstånd. 


Du tar fullt ansvar för hur du väljer att använda denna information.


Rådgör alltid med din läkare eller annan professionell sjukvårdsleverantör för en läkare.


Denna disclaimer fungerar som ett uttryckligt avstående från allt ansvar på doNice som oberoende produktkonsult eller dōTERRA som företag. Copyright  © All Rights Reserved

KONTAKT

Harpsundsvägen 91

124 58 Bandhagen

Ring mig:

070-466 5175

E-post:

marita@donice.se

BETALSÄTT

BANK